-> klik hier voor boekingskalender Veldschuur <-
    Hier komt een mens tot bloei
In 's-Graveland ligt een tot voor kort vergeten moestuin met monumentale kassen, een veldschuur en een kleine oranjerie verscholen in het Corversbos. Ze zijn deel van de historische buitenplaats Jagtlust, dat tot voor kort in bezit was van de Amsterdamse patriciërsfamilie Six. In het voorjaar van 2013 is de moestuin weer tot leven gewekt. Waar eerst alleen groenten en fruit werden verbouwd, krijgen nu ook mensen de ruimte om te groeien en te bloeien. Waar eerst de tuinlieden een onderkomen vonden, ontdekken de werkers van vandaag de balans van zin en zijn. De Moestuin is een project waar mensen met bijzondere zorgvragen en vrijwilligers samenwerken in de eerlijke productie van groenten en fruit en het onderhouden van het terrein en de gebouwen. De Veldschuur staat in dienst van de ontwikkeling van het individu en de groep.

De Veldschuur
Aan de rand van de moestuin onder de eeuwenoude beukenbomen staat de Veldschuur. Het is een rijksmonument dat met veel gevoel voor sfeer en behoud van oude elementen is gerestaureerd. De Veldschuur doet nu dienst als kleinschalige vergader- en trainingsruimte en is daartoe van alle gemakken voorzien. Zo heeft de centrale ruimte vloerverwarming, open haard, WIFI en beamer. Het gebouw heeft wc's, douche en een professionele keuken. Een mooie mix van sfeer en doelmatigheid. De prettige akoestiek in het gebouw en de schoonheid en stilte van de omgeving maken dat concentratie en ontspanning hier hand in hand gaan.

Vergader- en trainingslocatie
De Veldschuur wordt per dagdeel verhuurd voor vergaderingen, cursussen en trainingen. De grote ruimte is geschikt voor groepen van 10-25 personen, de kleine ruimte is geschikt voor groepen van 4-8 personen.
  • Vergaderingen. Catering is altijd op maat en kan van eenvoudig (koffie, thee, koekjes) tot zeer uitgebreid (lunch, borrel, diner) worden verzorgd.
  • Trainingen. Met de voeten in de aarde, met het hoofd in de buitenlucht. Voor de catering geldt wat hierboven beschreven staat.
Het is de bedoeling dat de moestuin en de direct omringende natuur op een of andere wijze ervaren worden door de gebruikers van de Veldschuur. Bij de huur van de locatie is daarom altijd een korte rondwandeling door de moestuin of de directe omgeving inbegrepen. Voor meer activiteiten buiten, kijk bij ons eigen trainingsaanbod.

Trainingen
In ons eigen trainings- en vergaderaanbod neemt de moestuin een belangrijke plaats in. Wij geloven in de combinatie van leren met je hoofd en (ver)werken met je handen. Vandaar dat we trainingen verbinden aan buitenactiviteiten op de tuin. Vanuit de Veldschuur kunnen ook prachtige wandelingen gemaakt worden door het coulisselandschap van de landgoederen van 's-Graveland. De activiteiten buiten worden zoveel mogelijk in verbinding gebracht met het thema of onderwerp van de dag, zodat de buitenactiviteiten altijd betekenis en meerwaarde hebben. Ook het gezamenlijk koken van diner of lunch is een activiteit die gekoppeld kan worden aan een trainings- of vergaderdag. Afhankelijk van het seizoen kunnen daarbij de groenten, kruiden en fruit van de tuin gebruikt worden. De activiteiten gaan altijd in nauw overleg met de klant om op maat aan te sluiten bij de groep en de doelstellingen van de training.

Trainingsaanbod
- Strategie sessies;
- Brainstormsessies;
- Intervisie;
- Projectmanagement;
- Maatwerk trainingen.

Hebben we de vakinhoudelijke kennis zelf niet of onvoldoende in huis, dan kunnen we gebruik maken van een uitgebreid collegiaal netwerk.

-> klik hier voor boekingskalender Veldschuur <-